4 години държавата не спира ужаса в "Могилино 2". Бойко: До 18 месеца ще вадим наш газ

Какво пишат всекидневниците във водещите си статии днес

4 години държавата не спира ужаса в "Могилино 2". Бойко: До 18 месеца ще вадим наш газ
„24 часа"

4 години държавата не спира ужаса в "Могилино 2"
Всички държавни институции са знаели от 4 г. за геноцида над 152-те деца в Дома за медико-социални грижи в Плевен, установи проверка на "24 часа" вчера.
След скандала клиника ще оперира без пари 10 от децата, а после и още толкова.

4-ма напуснаха ДСБ, не искат да са част от кликата
"Днес, 9 април 2012 г., след сериозен размисъл и анализ, взехме решение да прекратим членството си в политическа партия Демократи за силна България." Така започва разпространената вчера декларация, подписана от заместника на Иван Костов Даниел Митов и членовете на ръководството на ДСБ Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин.

„Труд"

Всеки 3-ти козунак боядисан

Доста шарен Великден очаква софрата на българина. Не яйцата, а някои козунаци се оказаха добре боядисани със "златна" боя за яйца, като багрилата имат мисията да скрият факта, че в сладкия великденски хляб не е вложено нито едно яйце.

„Стандарт"

Китайско чудо спира сърцето
Китайско хапче, което прави "чудеса" с килограмите, докарва инфаркт. Билковите капсули за отслабване Ju mei ren съдържат опасното вещество сибутрамин, разкриха инспектори от Агенцията по храните.

Бойко: До 18 месеца ще вадим наш газ
До година и половина ще може да се разработи находище на конвенционален газ, което е доста надеждно. Това става ясно от интервю на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви.
В проучванията, които се правели в момента за наличието на газови находища, имало "много оптимизъм, 100% оптимизъм".

„Монитор"

2 куршума в главата за брокер на застраховки
Застрахователен брокер беше застрелян посред бял ден в столичния квартал „Княжево". Два изстрела в главата покосили 53-годишния Васил Лазов пред къщата му на тихата ул. „Бяла ружа" номер 6. Около 13,30 часа жертвата спряла сивия си „Сеат" пред дома. Брокерът се връщал от пазар, откъдето купил строителни материали за ремонт на дома. През това време убиецът вече го чакал на адреса му.

„Сега"

Санирането на панелките в половин България е пред провал
Надеждите на кабинета и лично на премиера Бойко Борисов, че чрез саниране на панелните блокове ще преобразят България, са на път да пропаднат. И втората от общо трите обществени поръчки за стартирането на усвояването на 63 млн. лв. от ОП "Регионално развитие", предназначени за енергийна ефективност, се препъна.

„Дума"

Скандален кредит за сина на Андрей Иванов
За скандално предоставен кредит от Общинска банка на сина на бившия шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов алармираха вчера общински съветници от БСП. По сигнал на служители на банката те разкрили, че 5,9 млн. лв. са били предоставени на фирмата "96-Агрогруп" на Бранимир Мирчев, син на бившия шеф на СОС Андрей Иванов. Единственото обезпечение за заема са 12 дка пасища и ниви край новозагорското село Каранево.