Добруджа би по шампионски

Мачът ще се запомни със завръщането на Светльо Божков, уникално красивия гол на Христо Йорданов и феноменалните спасявания на Змея.

Добруджа би по шампионски

Хандбалистите на Добруджа направиха нова важна крачка към класирането си на четвърти пореден финал за първенство и общо пети в своята история.


 

Възпитаниците на Георги Андреев се наложиха с 34:21 над Локомотив (Варна) в мач от мъжката Национална хандбална лига, игран в Добрич.

 

Интригата бе убита още в началото с осем безответни гола във вратата на Локомотив в първите 12 минути. В тях стражът на Добруджа Иван Иванов - Змея заключи вратата си. През целия мач той отрази десетки опасни удари на гостите и доказа, че е номер 1 в страната на своя пост.

 

Най-емоционалният момент през първата част бе завръщането в игра на Светослав Божков. Под бурните аплодисменти на публиката хандбалистът на Добруджа влезе и изпълни точно дузпа, а след гола феновете мощно скандираха името му.

 

На почивката резултатът бе 17:9 за Добруджа.

 

В края на двубоя Христо Йорданов взризи трибуните с т. нар. гол с китайско след пас на Тансер Надир.

 

Следващият мач на Добруджа е 1/2-финалът за Купата на България срещу Спартак (Варна), който ще се играе на 21 април в Шумен. На следващия ден е решителният сблъсък за трофея, който добричките хандбалисти са амбицирани да защитят.