В Сливен задигнаха св. Йоан Кръстител

Това е обединяваща тема за всекидневниците в четвъртия ден на страстната седмица

В Сливен задигнаха св. Йоан Кръстител

24 ЧАСА


„КАТ дебне за пияни и без книжки".За пияни зад волана и шофьори без книжки ще дебне КАТ по великденските празници. Засилените проверки са, за да няма тежки инциденти по пътищата, които пак да почернят празника.„Дават визи за САЩ по-лесно, но по-скъпо" За туристи таксата скача от 130 на 160 долара. Американското посолство улеснява процедурата за подновяване на визи, за да насърчи туризма и бизнес пътуванията в САЩ. Новата програма и електронният визов помощник, с който се подават документите по интернет, бяха представени вчера от посланика Джеймс Уорлик и генералния консул Ерик Алекзандър.

ТЕЛЕГРАФ
"100 МИЛИОНА ЛЕВА СЕ ИЗСИПВАТ ПО ВЕЛИКДЕН". 650 ченгета дебнат за джебчии в моловете и около църквите. Близо 100 млн. л в. ще похарчат българските и чуждите туристи у нас по време на великденските празници.„Плевнелиев и Борисов най-харесваните политици"
Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов са действащите политици в България с най-висок рейтинг.


СТАНДАРТ

„Посегнаха на мощите".Реликва от Йоан Кръстител изчезна в Сливен.В България не остана нищо свято. Крадец задигна една от шестте частици от мощите на свети Йоан Кръстител. Кощунството е извършено на 3 април в православния храм на Сливен "Свети Димитър", разкри митрополит Йоаникий. Миряните са в шок и вещаят прокоба и нещастия.
„БНБ и Дянков на нож за Сребърния фонд"
Централната банка против финансирането на хазната с пари за старост
БНБ и Министерството на финансите влязоха в безпрецедентен сблъсък, след като кабинетът даде зелена светлина на промените в закона за Сребърния фонд. Дава се възможност още тази година до 30% от парите за пенсии в него да се инвестират в държавни ценни книжа. Този дял ще расте с по 10% всяка година до достигане на максимума от 70% през 2016 г.


"КАПИТАЛ, Daily"
„Магистрална грешка"
Магистрали от София go морето и от Видин до Свиленград, нови летищни терминали, големи пристанища - кой управляващ не мечтае да запише в актива си едни толкова видими постижения? Камо ли сегашните, за които рязането на ленти е любим спорт.
„Сатаната краде мощи, Найденов поема кръста"
Частица от мощите на Св. Йоан Кръстител, открити в Созопол с личния ангажимент на бившия министър без портфейл Божидар Димитров, е била открадната, докато реликварият, в който се съхраняват, бил изложен в храма „Свети Димитър" в Сливен.


"НОВИНАР"
„В Сливен задигнаха св. Йоан Кръстител"
Изчезналата частица от мощите изложена за поклонение. Частица от мощите на свети Йоан Кръстител е открадната, докато светинята се е намирала в храма „Свети Димитър" в Сливен, съобщи сливенският митрополит Йоаникий. Наглата кражба е станала на 2 април.
„Все повече деца напускат училище с основно образование"
Над една трета от децата, напускащи училище, остават с начално образование. Това заяви председателят на Икономическия и социален съвет проф. Лалко Дулевски. Според статистиката две трети от учениците, които напускат школото, са между първи и осми клас. По този показател държавата ни се нарежда до Белгия, Гърция, Полша и Португалия.


"ТРУД"
„Вдигат пенсиите за избори 2013"
Ръстът им вече ще зависи от инфлацията и производителността на труда, обяви Дянков. Премиерът Бойко Борисов се кани да направи точно това, срещу което се възмущава, откакто ГЕРБ е на власт - да вдигне пенсиите предизборно и да остави следващите управляващи да ги плащат.
„Закъснели мерки в закъсвацията"
Държавата и общините да не бавят плащанията към бизнеса повече от 30 дни. Това ще е задължително правило, когато започнат да действат промени в Търговския закон (виж стр. 13). Надежда, че това ще се случи, ни дава фактът, че тези поправки, като повечето смислени изменения в законите, се правят заради Брюксел.

 

"БАНКЕР"
„Над 5 млн. лв. взеха Велкова и екипът й"
Българският бизнес може и да не е наясно как му помага Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, но това не пречи близо 240-те й служители всеки месец да прибират сериозни заплати за „добре" свършена работа.
„Нови проблеми на магистрала „Тракия""
Тежката зима, обилните снегове и придошлите реки са причинили редица дефекти по трите участъка на магистрала „Тракия", които се дострояват. Това установи проверка на трасето, в която участваха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.


"КЛАСА"
„Каним 11 банки да емитират новия ни облигационен заем в евро"
До месец емисията може да е факт, посочи финансовият министър Симеон Дянков
Министерството на финансите е изпратило покана до 11 международни банки да участват в емитирането на нови български еврооблигации.
„Мариано Рахой: Бъдещето на Испания е заложено на карта"
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че бъдещето на Испания е заложено на карта в борбата да се спре покачването на доходността на испанските ценни книжа. Испанските ценни книжа се продават на нива, близки до тези, които накараха Италия, Португалия и Гърция да потърсят помощ.