Американска фирма с поредна инвестиция в образованието в Каварна

Две интерактивни дъски, закупени за нуждите на СОУ „Стефан Караджа”, със средства, осигурени от AES Geo Energy бяха официално открити днес.

Американска фирма с поредна инвестиция в образованието в Каварна

kavarnaЛентата прерязаха кметът на общината Цонко Цонев и търговският аташе към посолството на САЩ в България Барбара Лапини, в присъствието на представители на фирмата – инвеститор и зам.-областния управител на Добрич д-р Катя Ганова.


 

Ученици от езиков клас на училището направиха демонстрация на новите придобивки, с което поставиха старта на използването им по време на учебния процес. „Благодарение на кмета, на цялата администрация и на техните усилия, AES се чувства така удобно и работи така добре с всички общности тук. Този жест е един чудесен пример на това ползотворно сътрудничество”, каза Барбара Лапини.


Открит бе и двуметров макет на турбина на фирма Vestas - световен лидер в областта на вятърната енергия, монтиран във фоайето на Община Каварна.

 

Това е поредното дарение от страна на AES Geo Energy към община Каварна. По линия на публично-частно партньорство бяха реализирани проекти в три каварненски училища, изградена бе площадка с външни фитнес уреди, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.

 

AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на община Каварна. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България „Свети Никола” с мощност 156 мегавата.