Първа копка на нов път в Тошевско

Пътят, който ще бъде изграден, ще свърже село Росен и язовир Дрян.

Първа копка на нов път в Тошевско
Днес в присъствието на заместник кметовете на Община Генерал Тошево Георги Георгиев и Ивайло Манушев, гл.секретар на общината Вяра Дянкова и гл.счетоводител Мария Върбанова бе направена първа копка по изграждането на макадамов път от село Росен до язовир Дрян.
 
Разстоянието на отсечката, която ще се обособи  е 3,2 км. Освен път, в непосредствена близост до язовира ще бъде оформена и пикник зона. Ще бъдат монтирани пейки, беседки, тотеми. Ще бъде поставена пътна и туристическа маркировка, която ще  информира гостите и туристите, които ще посещават този район.
 
Осъществяването на тези дейности са по проект "Отговорно използване на природните ресурси и насърчаване на устойчивото развитие на алтернативни форми на туризъм" по програма за Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013г. с водеща организация Община Генерал Тошево и партнъор гр.Мурфатлар, Румъния. Проектът е на стойност 1 063 969 евро, като за изграждането на пътя към язовир Дрян и обособените пикник зони към него са предвидени 830 000 лева, съобщават от Община Генерал Тошево.
 
2024_dsc_0154_600