Маратон на четенeто в библиотека "Дора Габе"

Той ще се проведе в понеделник, когато в цял свят се отбелязва денят на книгата.

Маратон на четенeто в библиотека "Дора Габе"

На 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, за пореден път Регионална библиотека "Дора Габе" организира традиционен маратон на четенето, в който ще се включат с четене на текстове от любими произведения деца от детските градини, ученици, представители на местната власт, писателски сдружения, партньори, културни институти, читатели на библиотеката, граждани.

 

Старт на маратона ще бъде даден в 9.30 часа. Кметът на град Добрич Детелина Николова ще се включи в маратона в 13.00 часа с четене на любим текст. Празникът на книгата и четенето ще обогатят драматизации по популярни детски приказки, подготвени от деца на ЦДГ №9 и ученици от ОУ „Хр. Смирненски”. 

 

На 23 април библиотеката ще стартира дарителска кампания под наслов „Аз съм дарител на книга”.

 

Две изложби съпътстват празничния ден - изложба на библиотечни документи "За книгите и четенето, за авторите, авторското право и библиотеките", която е експонирана в централното фоайе на библиотеката и изложба на детски рисунки "Моята Мона Лиза" на ученици от ЧПГ „Леонардо да Винчи”, по повод 5 години от създаването на гимназията и 560 г. от рождението на Леонардо да Винчи, която ще се открие в 16.00 часа.

 

Библиотеката кани всички приятели на книгата да се присъединят към инициативите и заедно да споделят приятното чувство от четенето.