Корейски инвеститори с потенциален интерес към Добрич

В края на миналата седмица кметът Детелина Николова се срещна с представители на КОТРА – София - Търговска секция на Посолството на Република Корея в България

Корейски инвеститори с потенциален интерес към Добрич

На посещение в Добрич бяха генералният мениджър на КОТРА София и представители на корейската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите  Сун Хиок Джънг, добричлийката Маргарита Великова, работеща в техния офис у нас и Уенди Канг – педставляваща „Хюндай инженеринг”.


 

Гостите са били запознати с възможностите за инвестиции в Добрич, като позитивна оценка в това отношение за тях били осъществяваните от местната администрация проекти със средства от еврофондовете. Посочени са им възможности за инвестиции в бившето военно поделение по ул. „Войнишка”, чийто терен е отреден за изграждани на бизнес-зона.


Фирма „Хюндай инженеринг” проявява интерес към изграждането на системи за алтернативни енергийни източници у нас.  В момента компанията създава фотоволтаичен парк в землището на село Палаузово, община Стралджа, върху площ от 150 дка. Очаква се строителните дейности да приключат следващия месец.