Пенсионерски клуб "Христо Ботев" става на 7 години

Пенсионерски клуб "Христо Ботев" ще отбележи на 26 април от 12.30 часа своя седми рожден ден. Клубът е един от най–младите в града, но се радва на голяма посещаемост.

Пенсионерски клуб "Христо Ботев" става на 7 години

Базата му е изцяло ремонтирана и обновена от Община Добрич през 2010 година. Хората, които участват в неговото учредяване са част от актива му начело с председателя Стоян Иванов. Те се стремят да спазват българските традиции, да ги обогатяват с нови идеи и да привличат нови участници. В клуба членуват около 50 възрастни хора. Те имат и самодеен състав, който е носител на много и различни награди.

 

Официален гост на седмия рожден ден на клуб „Христо Ботев” ще бъде зам. кметът по хуманитарни дейности Камелия Койчева. Поканени са и всички председатели на пенсионерски клубове в града. Гостите и посетителите ще бъдат поздравени от изпълнители на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”.

 

В Добрич има седем пенсионерски клуба, които отварят врати всеки ден за своите членове. Тяхната база, условия и поддръжка се осигуряват от Община Добрич.