Забрана за движение на тежкотоварни автомобили

Областно пътно управление - Добрич припомня, че се забранява движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили включително (ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили

Ограничението е за периода от 12-ти април 2012 г. до 30-ти септември 2012г. в интервала от 16:00 ч. до 22:00 ч. за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен ден от седмицата или празничен ден.


 

В настоящата поредица от почивни дни забраната важи за дните 27-ми април и 1-ви май.

Ограничението на територията на област Добрич касае път I-9 Граница Румъния - Дуранкулак - Шабла - о.п. Каварна - Балчик - Оброчище - Кранево - Златни пясъци – Граница ОПУ - Варна и път II-29 в участъка Добрич -Граница Румъния.

 

Определени са места за спиране на тежкотоварните автомобили, като те са обозначени с необходимата вертикална сигнализация. Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.