Предстоящи представления в Драматичен театър Йордан Йовков

Билети - при билетен център /до главния вход на театъра/. Tелефон за връзка: 605 573


"ВАМПИР"


от Антон Страшимиров


режисьор Стефан Спасов


16 октомври от 19.00 часа


Когато в началото на XX в. драмата „Вампир" излиза, част от рецензиите казват, че се е появила творба с мащаба на „Ромео и Жулиета", творба, която да даде началото на модерната българска драма.


Сюжетно „Вампир" напомня на „Ромео и Жулиета"- любовта и животът на двама млади са погубени от жестокия конфликт на техните родители. Но уникалното, самобитното, заложено в нейния драматичен конфликт е едно дълбоко психологическо, почти мистично проникновение.


Животът на всички, искаме или не, се подчинява на закона на причинно-следствените връзки. Поведението ни, отношенията с другите, решенията, емоциите, действията ни, дори мислите са енергийни потоци, които излъчваме и тяхното качество е равно на вложените в тях вибрации – положителни или отрицателни. Излъчена, тази енергия рано или късно се връща към нас под формата на щастливи или нещастни събития. В живота ни нищо не е случайно, всичко зависи от това „какво сме посяли". Вампирът е въплъщение на негативната енергия на гнева, омразата и жестокостта, върнал се да отмъсти на родителите си.


Участват: Мария Гинкова, Мария Генова, Красимир Демиров, Любов Николова, Димитър Петров, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Велизара Петкова, Татяна Христова


За информация и билети : Билетен център на ДТ "Йордан Йовков" от 9.00 до 18.00 часа и на телефон 058/ 605 573


фейсбук: ДТ "Йордан Йовков" - Добрич


сайт: dramadobrich.comДраматичен театър Търговище гостува на добричка сцена с постановката:


"НАПРАЗНИ УСИЛИЯ НА ЛЮБОВТА" - КОМЕДИЯ


от Уилям Шекспир


режисьор: Надя Асенова


24 октомври от 19.00 часа в голяма зала на ДТ "Йордан Йовков" в Добрич


Това, разбира се, е пиеса за любовта. За нейната огромна сила и за опасността да я подцениш. „Да, любовта е единствения зъл ангел известен в природата". Ще Ви забавляваме с многообразие на персонажи, бликащ хумор, пищни костюми и не на последно място – изненадващи умения на нашите артисти! Приготвили сме Ви един карнавал за сетивата, където, освен актьорските превъплъщения, ще има танци, песни, цирк и още много... Защото любовта, както казва Шекспир, е „Детски луда, буйна и скоклива". За този проект, отново търсихме атрактивни и провокативни решения, но нека не издаваме всичко.


Не пропускайте нашия спектакъл за любовта, който ние направихме с много любов за Вас – нашата публика.


за информация и билети : Билетен център на ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и


на тел: 058/ 605 573


фейсбук: ДТ "Йордан Йовков" - Добрич


сайт: dramadobrich.com