Предстоящи представления в Драматичен театър Йордан Йовков

Билети - при билетен център /до главния вход на театъра/. Tелефон за връзка: 605 573


Държавна опера - Русе представя "ВИЕНСКИ МЕЛАНЖ",  на 8 ноември от 19.00 часа в голямата зала на ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич.


С музиката на Франц Лехар, Имре Калман, Йохан Щраус и др.


Диригент Владимир Бошнаков


С участието на Даниела Караиванова, Глория Кънева, Иван Пенчев и др.


Оркестър и балет на Държавна опера - Русе


Виенският меланж е любима напитка в цял свят. Тя вдъхновява изпълнителите от Държавна опера – Русе да подготвят и представят специална програма. На сцената ще оживее духът на „хубавото време". В него достойнството, възпитанието и искрените чувства са в чудна хармония. Чрез средствата на музиката и танца, спектакълът представя образците на оперетните творби, създадени от Калман, Лехар, Йохан Щраус - син.


 


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - ТЪРГОВИЩЕ представя на добричка сцена комедията "МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ", на 16 ноември, от  19.00 часа в голяма зала на ДТ "Йордан Йовков"


Пиесата “Моят най-добър приятел" е написана през 2011 от съвремения френски комедиограф Ерик Асус (р.1956), получил два пъти наградата “Молиер” за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостното му творчество. Както в повечето му пиеси и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор. Сюжета е пределно ясен и с резки комедиини обрати. От една страна имаме добрият и малко наивен Филип, който трудно отказва каквото и да е, а от друга Бернар, неговият най-добър приятел, преуспял, интелигентен, хитрец и манипулатор, който прави всичко възможно за да прикрие изневерите си, дори жертвайки това, което за Филип е най-ценното – приятелството. И не само – той поставя под въпрос и брачния живот на приятеля си. Трупайки лъжа след лъжа Бернар довежда ситуациите до почти невъзможни състояния, в които сам се оплита. Така той неволно пада в собствения си капан. В ролята на Бернар можете да видите безупречният владетел на комедийния жанр Красимир Ранков, който виртуозно изпипва и най-малкият детайл на този брилянтен текст. Може ли да издържи голямото и истинско приятелство на толкова много съкрушителни удари и перипетии? И как може да се живее от тук на сетне? Всеки от нас може да даде само един отговор – своя, който е и верният отговор.С режисурата на пиесата, която се поставя за първи път у нас, се заема Владимир Петков, който има в биографията си над 65 театрални постановки у нас и в чужбина.


В екипа на спектакъла са Красимир Ранков, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Грета Неделчева и Даниела Филипова. Сценограф е Жанета Иванова.