Качество и дисциплина в производството на тенти и брезенти

"Качество и дисциплина". Този лозунг стои в производствения цех на фирма Евротекс в Добрич. Когато се каже Евротекс, трябва да се знае, че работата е свършена перфектно, без компромиси с качеството и дисциплината, заявява Калоян Игнатов – собственик и управител на фирмата. С него ще ви срещнем в рубриката ни "Лицата на бизнеса".

Качество и дисциплина в производството на тенти и брезенти

Решението за създаването на Евротекс е на баща му. През 1997 година той осъзнал, че държавните предриятия отиват към фалит и взема решение след 18 години в държавния сектор да премине в частния, където да приложи натрупания опит в бранша. Така през 1997 година основава фирмата в Добрич.


 

Дейността на Евротекс е производство на тенти, мембрани, тир брезенти, PVC покривала, PVC стени, сенници, метални конструкции.

 

Ресторант "Ел симпатико" в БалчикРесторант "Ел симпатико" в Балчик 

 

Фирмата разполага с голям производствен цех в Добрич, разположен върху площ от 400 кв. м. От месец и половина Евротекс има цех и във Варна, за да бъде по-близо до клиентите в морската столица.

 

Персоналът на фирмата е 7 човека. Четирима са в Добрич, а трима във Варна.

 

Съкращения на работници по време на икономическата криза не  е имало, но за да се запази персоналът е имало намаления на заплатите, обяснява Калоян Игнатов – собственик и управител на Евротекс. При нас обучението на работника продължава близо 2 години, инвестираме в изграждането на кадри, казва той. Евротекс залага на млади хора. Важно е те да са мотивирани, да искат да се развиват и да бъдат част от екипа, обяснява управителят на фирмата.

 

Паркингът на "Панда" ООДПаркингът на "Панда" ООД 

 

Много големи фирми от Добрич и областта са клиенти на Евротекс. Първият голям проект на Евротекс е покритието на централния пазар на Добрич. Друг такъв е „Номад бийч клуб“ в Албена.

 

"Номад бийч клуб" в Албена"Номад бийч клуб" в Албена 

 

От миналата година Евротекс се представя на изложения за иновации в строителството в България. Добричката фирма присъства и на изложения в Германия и Италия, от където черпи множество идеи.

 

Евротекс на специализирано изложение в СофияЕвротекс на специализирано изложение в София 

 

Ако искаш да вървиш напред, трябват постоянни иновации и нови идеи, трябва да си гъвкав, да можеш да предложиш нови неща, коите не са виждани на българския пазар, смята Калоян Игнатов. Само 3 фирми в страната, сред които е и Евротекс, предлагат новостите в световен мащаб в бранша. Причината е, че за да ги приложиш са нужни много специфични познания, отбелязва собственикът на Евротекс.

 

Пулбара на "Ел симпатико" в БалчикПулбара на "Ел симпатико" в Балчик 

 

В Добричко фирмата има 5 конкурента. Интересен факт е, че 4 от тези фирми са основани от бивши служители на Евротекс, които "си помислили, че нещата се случват много лесно“.

 

„Ние знаем кои сме, какво можем и къде се намираме, другите тепърва трябва да доказват кои са“, казва Калоян Игнатов.  

 

Вложили сме максимални усилия и професионализъм във всеки проект, дори и най-малкия, това ни държи толкова години на пазара, допълва той. Най-добрата реклама е качеството, важно е да казват „отидете при тях, ще ви свършат работа“, обяснява собственикът на Евротекс.

 

Фирма Евротекс е специализирана и в изработката на брезенти за камиониФирма Евротекс е специализирана и в изработката на брезенти за камиони 

 

Калоян Игнатов отбелязва, че дейността на фирмата му дава цялостен поглед върху икономиката на страната. Евротекс обслужва над 200 камиона на големи фирми, а именно състоянието на транспорта говори за развитието на националния бизнес. Българската икономика в момента не се развива, а оцелява, смята Калоян Игнатов. Като основен проблем пред бизнеса в страната той посочва постоянната смяна на правилата, което налага чести реорганизации на фирмите. Проблемът не е нов, а е характерен за целия период на прехода, смята той.

 

Основни принципи в управлението му на Евротекс са качество и дисциплина. С тях компромиси не допускаме, категоричен е Калоян Игнатов. Когато се каже Евротекс, трябва да се знае, че работата е свършена перфектно, завършва той.

 

Оранжерия в Генерал ТошевоОранжерия в Генерал Тошево 

 

Басейнът в Генерал ТошевоБасейнът в Генерал Тошево 

 

Детска площадка в хотел "Фламинго" в АлбенаДетска площадка в хотел "Фламинго" в Албена