С точен прицел в деловия и в личния живот

Финансист №1 на Добрич, първият заместник-кмет Иван Колев е свързал съдбата си не само с точната наука, но и с хоби, свързано с точността. С подобаващата сериозност, с която се грижи за попълването на местната хазна, той попълни и нашия Лексикон.

С точен прицел в деловия и в личния живот

Аз съм...


Иван Стоянов Колев.

 

Добрич е...

моят град. Градът – център на Златна Добруджа, в който живея вече над 50 години. Тук съм завършил средното си образовaние и тук преминава целият ми трудов стаж.  

 

Любима песен? Любим стил музика? Любими певец, певица, група?

Нямам любим стил музика. Харесвам българската народна музика и музиката на балканските народи. От погледа на моите години, а аз съм мъж на средна възраст, смятам, че любимата музика е преходна. В младежките години слушах повече и харесвах Бийтълс и Ролинг Стоунс.

Сега слушам по лека и забавна музика. Любими певци за мен са Лили Иванова, Орлин Горанов, дует Ритон. Харесвам и нашият съгражданин Миро от Добрич, който се доказа в поп музиката и има страхотни песни.     

 

Любима книга? Любим писател?

Обичам да чета като любимата ми книга е Петър Първи на Алексей Толстой. Това е моята книга, която от време на време препрочитам с огромно удоволствие.  Невероятен стил и изказ, който представя възраждането на великата Руска държава.

 

Любим филм? Любими актьор, актриса, режисьор?

Нямам любим филм. Обичам българското кино и напоследък с интерес следя българските сериали – „Седем часа разлика”, „Под прикритие”. Много се радвам, че се възражда българското кино.

 

i_kolev0001

 

Любими тв предаване, сериал?

В свободното си време гледам с интерес предаванията „Лице в лице” „Всяка неделя” . Харесвам предавания със сериозни теми и публицистика.

 

Любим спорт? Любим отбор? Спортувате ли?

От малък харесвам отбора на Левски и бих казал „Само Левски”. Следя и волейболните мачове и съм привърженик на нашия волейболен отбор, който има значителни постижения във волейболната лига. Спорта вече е на втори план, предпочитам повече да го гледам, отколкото практикувам, но за сметка на това имам любимо хоби.  

 

Хоби?

И това е лова през активния ловен сезон. Той запълва по – голяма част от свободното ми време.

 

Любимо ястие? Любима кухня?

Моята любима кухня е българската.  Обичам кисело зеле, може с гъска, а може и със свинско. Не се занимавам с готвене, тъй като съпругата ми и двете ми дъщери добре се справят с тази задача.   

 

На снимката :  С големия внук Андрей 

 

Любимо питие?

Домашно червено вино, в което преобладава черната липа. Виното винаги сам гo приготвям и то от моето лозе, за което полагам грижи.

  Стил на обличане? Любима марка дрехи?i_kolev0002

Официален. А в гардероба ми не липсват и спортни дрехи за свободното време.   

 

Домашен любимец?

Нямам.

 

 Мелодията, с която звъни телефонът ми е...? Телефонът ми звъни с песента „Записано е във времето” на Неделkо Баич Бая. Лирична и красива песен.   

 

Броят на приятелите ми във Фейсбук е... а в живота...? Фейсбук не ползвам, тъй като отнема много време. А в живота имам истински приятели, на които винаги разчитам.      

 

Любим виц?

Обичам да слушам вицове. Забавляват ме, но не разказвам и нямам любими.  

 

 

Вдясно: С дъщеря си Деница и малкия внук Георги