Зам. кметът арх. Ганчев чете фантастика, слуша Бийтълс и е запален бриджор

Арх. Пламен Ганчев трети мандат е заместник кмет на Добрич. Той е следващият гост в рубриката ни "Лексикон", в която ви представяме известните добричлии в по-личен план.

Зам. кметът арх. Ганчев чете фантастика, слуша Бийтълс и е запален бриджор

Аз съм...

Пламен Ганчев Петров – по професия архитект, месторабота Община гр. Добрич, позиция Зам. Кмет с ресор „Устройство на територията, инфраструктура и околна среда”
        

Добрич е...

Градът, който обитавам и в който работя през целия си съзнателен живот /с изключение на две години военна служба и пет години като студент/
        

Любима песен?

„Щастието е заредено оръжие” на Бийтълс
        

Любим стил музика?

Този от 60-те и 70-те години на 20-ти век
        

Любими певец, певица, група?

Естествено Бийтълс, като по-голямата част от моето поколение, но и в същата степен и Карлос Сантана с неговата „Черна магьосница”
        

Любима книга?

В две направления: първо - всички от сегмента на класическата научна фантастика /но не и фентъзи/, и второ - мемоарната литература за Втората световна война.
        

Любим писател?

От Херберт Уелс, през Станислав Лем до Артър Кларк и Аркадий и Борис Стругацки
        

Любим филм?

Малкото екранизации на класиката от научната фантастика – „Одисея 2001”, „Соларис”, „Щамът Андромеда”, и в другата посока - серийната продукция „Освобождение”
        

Любими тв предаване, сериал?

Предаване в никакъв случай, но сериал може би „Изгубени”, който излъчваха по АХN.
        

Любим спорт?

В първата половина от живота ми – баскетбол, и то като активно спортуване, включително и в „Добруджа”, а във втората половина и продължава – спортният бридж, включително и участие в турнири, които мога да си позволя.
        

Хоби?

Отъждествявам го със спортния бридж
        

Любимо ястие?

Може да е странно, но това е класическата попара с повече масло
        

Любима кухня?

Пикантната азиатска кухня
        

Любимо питие?

Коняк „Метакса” /колкото повече звезди, толкова повече/
        

Стил на обличане, любима марка дрехи?

Определено не се чувствам нещастен, че останах  встрани от суетата за обличане в точно определен стил и конкретна марка, но със сигурност предпочитам класическите дънки и джинси от времето на Levi's
        

Домашен любимец?

Не считам за природосъобразно присъствието на каквито и да е представители на фауната в пространство, ограничено по площ от четири стени + „балконче”, качено по етажите.
        

Мелодията с която звъни телефонът ми?

Никога не е била различна от обикновен, мелодичен, класически телефонен звън, независимо дали телефонът ми е стационарен или мобилен.
        

Броят на приятелите ми във Фейсбук е…..а в живота...

Обитавам реалния свят, в който мога да видя и усетя със сетивата си хората, на които държа /почти един и същ в годините ограничен кръг/, а виртуалния свят ползвам в чисто информационното му значение.
        

Любим виц?

Е, и тук ще разочаровам – нямам такъв

 

Ротатианецът арх. Пламен Ганчев награждава отличените деца в конкурса за рисунка „Христо Господинов” на Ротари клуб ДобричРотарианецът арх. Пламен Ганчев награждава отличените деца в конкурса за рисунка „Христо Господинов” на Ротари клуб Добрич