Тафо Великов - фен на Moby, Саут Парк и хорър филмите

Добрич може да се похвали с музиканти, които са сред най-добрите в попа, рапа и чалгата на национално ниво. Има обаче и музикален стил, в който градът ни има представител, признат на световно ниво - етно дъбстеп. Станислав Великов е един от най-талантливите и креативни музиканти на Добрич. Преди година той издаде албума "Enter My World", съдържащ 14 парчета. В следващите месеци последва огромно световно признание на творчеството на добричлията. Негови песни бяха включени в трите компилации Ethnostep на немския лейбъл "Subbass Records". В тях са подбрани най-добрите песни от цял свят в този стил музика - комбинация от модерно електронно звучене и стари автентични етно мелодии. Парче на Станислав е включено в саундтрака на немски филм. Той е пускал на утвърдени фестивали в България, събиращи многобройна публика, а от скоро миксира на живо и в Добрич. Повече за Станислав Великов ще научите от рубриката ни "Лексикон", в която ви представяме добричлиите, които познавате от новините ни, в по-личен план.

Тафо Великов - фен на Moby, Саут Парк и хорър филмите

На WakeЪп! фестивала край Пловдив
На WakeЪп! фестивала край Пловдив


1. Аз съм...
Станислав Великов, приятелите ме наричат Тафо, други ме знаят като "Nottich", което е псевдонимът, под който издавам Dubstep и Liquid Drum&Bass музика, и NoBass Project, което е името на новия ми електро-хаус проект.



2. Добрич е...
Добрич е моят град! Малък, красив и спокоен. Не ми се иска да живея на друга място, а и тук са повечето ми роднини и приятели. Не ме грабва забързания живот и шума в големите градове.

3. Любима песен? Любим стил музика? Любими певец, певица, група?
Не мога да посоча любим стил музика, слушам всичко, което ми харесва. За мен няма "лоша" музика, има различни вкусове. Може би в момента вниманието ми е най-силно привлечено от електронната музика, била тя дъбстеп; дръм енд бесй; електро-хаус или екетро-поп. Харесват ми и повечето румънски денс парчета, които се издават през последните години. Но освен електрониката, слушам и реге, хеви метъл, хип-хоп, харесвам и музиката на други не особено известни, независими продуценти и изпълнители. Общо взето не се ограничавам само в един жанр. Като любими продуценти на електронна музика бих посочил Moby, Example, Daft Punk, Eiffel 65, Hardwell, Avicii, Knife Party, съответно любими са ми песните - "Moby - Natural Blues", "Burial - Archangel", "Hardwell - Space Man", "Eiffel 65 - Too Much Of Heavan", "Guru Josh - Infinity", "Avicii - Super Love", DJ Fresh - Louder (Doctor P. & Flux Pavilion Remix)...
За реге изпълнители мога да посоча Malijah, Max Romeo, Richie Spice, 5'nizza... a може би "I Chase The Devil" е парчето, което най-често си въртя.
Що се отнася до хип-хопа, предпочитам този, който се правеше през 90-те и началото на този век. Единствените актуални изпълнители в този стил, които успяха да ме грабнат са A$ap Rocky и Macklemore.

4. Любима книга? Любим писател?
Рядко чета книги. Последната, която прочетах беше "Драконови сълзи" на Дийн Кунц. Предпочитам да чета книги или статии, свързани със саунд дизайна, миксиране и мастериране, аудио програмиране, компютърно музициране и всичко свързано със звука и музиката като цяло.

5. Любим филм? Любими актьор, актриса, режисьор?
Харесвам трилъри, филми на ужасите и мистерии. Обичам филмите, правени по книги и разкази на Стивън Кинг, Paranormal Activity е друга любима лента, там няма нито призраци, нито кръв, но филмът те държи в напрежение до самия край. Rob Zombie режисира добри филми, някои от които странни, но пък са различни от повечето холивудски клишета. Европейското кино също е на ниво! По-рядко гледам комедии, но "How High" например беше забавен, "Friday" и "Next Friday" са ми също любими комедии.
Що се отнася до актьорите, нямам любимци. Не ме интересува кой участва в даден филм, важното е да играе добре и да ми е интересно.

6. Любими тв предаване, сериал?
Най-много харесвам South Park, което е сатиричен поглед върху съвременното общество - политиката, медиите, глупавото държание на известните личности и много други ... За съжаление, много хора забелязват в шоуто единствено по-номинална стойност, отказвайки да видят интелигентността в него, а винаги в края на всеки епизод има някакво морално послание.

7. Любим спорт? Любим отбор?
Не съм по спорта, съответно нямам любим такъв, както и любим отбор.

8. Хоби?
Това е ясно - музиката. Продуцирам електронна музика от няколко години, а неотдавна също така и миксирам. Това е начина да избягам от сивото ежедневие и да се отпусна. В последните няколко години нещата станаха и малко по-сериозни. След като издадох първия си албум миналата година, успях да си изградя име на електронната сцена. Започнаха покани за различни събития, едно от моите парчета стана саундтрак към немския филм "Last Exit", участвах със своя музика в няколко компилации, които съответно бяха издадени и на диск, бях поканен в няколко радио предавания да представя проекта си, а последното ми голямо участие беше на WakeЪП фестивала пред стотици хора, където направих един убийствен сет от дъбстеп парчета, част от които бяха авторски. Наскоро започнах и новия си проект "NoBass", което всъщност е името под което издавам електро-хаус. Реших да отделя тези тракове като друг проект, защото хората очакват от Nottich дъбстеп и дръм енд бейс музика, често съпроводена от етно мотиви, но пък електрото не отдавна ми е друга страст, а е и някакси по-танцувално и енергично. Работя върху нови парчета, предимно електро, но не съм сигурен кога ще имам времето да ги довърша и издам. За момента пускам електро-хаус през някои уикенди край басейна на "Хиподрума", тук в Добрич.


На пул парти на Хиподрума в Добрич

9. Любимо ястие? Любима кухня?
Канелони, лазаня, спагети... като цяло италианската кухня, но обичам много и родната, разбира се.

10. Моят кулинарен специалитет е...
ЛАЗАНЯАААА!

11. Любимо питие?
Тук ще отговоря с Pepsi Twist, но пия и много кафе.

12. Стил на обличане? Любима марка дрехи?
Не знам как да го определя, обичам по-широки дънки и тениски, нося и ризи. Откъм обуване - купувам си предимно кецове, а причината е, че са ми най-удобни. Нося това, което ми харесва и ми е удобно, без да държа на някаква марка.

13. Домашен любимец?
Имам кученце, женско, казва се Съни. Преди десетина години го осиновихме от приюта.

14. Мелодията, с която звъни телефонът ми е...?
Kaos - Come Alive

15. Броят на приятелите ми във Фейсбук е... а в живота...?
Според логиката на фейсбук, всеки познат или хора, с които сме се виждали веднъж - два пъти са ми и приятели, в истинския живот приятелите са някаква променлива - преди години съм се събирал с едни хора, сега се познавам и имам със съвсем други.

16. Любим виц?
Трима приятели летели със самолет. Станала някаква авария и самолетът започнал да се спуска бързо към земята. Тогава единият приятел се обърнал към другите и им казъл:
- Момчета, самолетът пада, а имаме само 2 парашута... мисля, че е редно да взема единия и да скоча, все пак имам жена и деца да храня.
Съгласили се, подали му едната раница и той скочил. Разговорът между останалите двама продължил така:
- Иване, хайде скачай!
- Луд ли си бе, Цеко, как ще те оставя да паднеш със самолета?!?
- Няма, бе, спокойно аз ще скоча след теб.
- Ами нали Красьо взе единия парашут...
- Абе аз му дадах раницата с яденето, нали имал жена и деца да храни...


На WakeЪп! фестивала край Пловдив

На WakeЪп! фестивала край Пловдив
На WakeЪп! фестивала край Пловдив


По една песен на Станислав е включена в трите компилации Ethnostep, подбрали най-добрите етно дъбстеп песни от цял свят


С приятелката си Алекс