Какво е LPG технология?

Когато през 70-те френският инженер Луи Пол Гите създава апарата за вакуумен масаж LPG, едва ли е подозирал колко популярен ще бъде той днес. Признат за световен лидер в областта на третирането на съединителна тъкан, този апарат служи като стандарт за жените, търсещи истински решения за подобряване на силуета си.

Какво е LPG технология?

Ендермология е система, която използва механичен метод за постигане ефекта на ръчните масажи, тя е технология за борба с целулита, призната от Американската Администрация за храните и лекарствата. Това е медицинска, неинвазивна техника, чийто ефект е доказан с клинични наблюдения проведени в престижни Университети.




Ендермология като техника се осъществява със специален уред, който раздвижва тъканите чрез система от въртящи се валяци. Те предизвикват регулиран вакуум, повдигащ и засмукващ кожата, като я подлагат на енергична гимнастика. Основната цел на това е да се разбият мастните натрупвания, да се засили венозната и лимфната циркулация, да се подобри метаболизма на кожата, а това да доведе до резултата на възстановена съединителна тъкан, която да е без неприятния „портокалов вид”. Интензивността на масажа се регулира чрез степени, така че той е безболезнен, изключително приятен и релаксиращ, адаптиран към индивидуалната чувствителност на всеки отделен пациент.

Системата ендермология произвежда измерима разлика във външните размери, независимо от промените в теглото в същия времеви обхват. Тайната на Lipomassage се крие в действието му върху мастните клетки. Той предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) в ядрото на мастните клетки. Тайната на стройното тяло е в ефекта на LPG върху ядрото на мастната клетка.


Изследванията показват, че Lipomassage активира мастните клетки и предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) чрез техните бета рецептори. Lipomassage стимулира и стягането на тъканите, разбива мастните натрупвания, изглажда неравностите на кожата и усилва обмяната на течности.

Ослабване - Липолиза на мастните клетки, причиняваща разбиване и свобождаване на мастни  киселини.

Стягане - Стимулират се фибробластите и се усилва поддържащата мрежа от колагенови и еластинови  нишки, което тонизира и стяга кожата.

Оформяне - Разпадане на мастните гроздове, разтягане на септума (изглаждане неравностите на кожата).


LPG Антицелулитен масаж вече и в Добрич от 15-ти октомври - в Арт център „Палитра” в Добрич, на втория етаж в сградата на ЦКБ. За първите посетители - цените са промоционални!