Гласът на приятелите ми

В рубриката на Златина Стефанова "Гласът на младежта" този път ще чуем гласа на трима нейни съученици и приятели. Вижте как са отговорили на въпросите й Магдалена, Галин и Калина. Авторката на рубриката "Гласът на младежта" Златина Стефанова е на 18 години, 12-класничка във Финансово - стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич.

Гласът на приятелите ми

Гласът на приятелите ми



Интервю! Да, това е толкова интересно. И тъй като все още единствените хора, които мога да интервюирам са приятелите ми, реших да го направя. Измислих 9 въпроса, на които ми беше интересно как ще отговорят. Дадох ги на трима приятели от класа – Магдалена, Галин и Калина. Ще имате възможност да видите какво мислят по определени въпроси, които са част от ежедневието ни. Отговарянето на въпросите беше интересно. Подобно на лексиконите, които попълвахме като малки, но с по-зрели въпроси. Тази статия посвещавам на вас и благодаря, че отделихте време за да дадете мнението си по зададените въпроси.

Ще започна с Магдалена! Тя е най-добрата ми приятелка. Ще я запомня с това, че тя е един от малкото хора, които обичат и разбират математиката.
1. С какво се занимаваш през свободното си време? – Рисувам, излизам, решавам задачи по математика и чета.
2. Какво искаш да учиш и смяташ ли, че ще се развиеш? – Искам да уча едно, но ще уча друго, защото това, което искам да уча не се развива.
3. Какво харесваш и не харесваш в мен? – Харесвам това, че винаги си усмихната и лъчезарна. Запазила си детското в себе си (в хубавия смисъл). Винаги ме подкрепяш за всичко, което правя.
4. С какво ще запомниш ученическите си години? – С хубави и лоши моменти. Надявам се, след време лошите да се забравят и да останат само хубавите. Като цяло тези години ме научиха на много важни уроци, както в училище, така и в живота.
5. Вярваш ли в любовта? Защо? – Да, вярвам! Изживявала съм я! Тя е нещо, за което си струва да страдаш, защото въпреки всичко това е смисълът на живота.
6. Какво искаш да промениш в себе си? – Харесвам се такава, каквато съм. Положих много усилия, за да съм това, което съм.
7. Как според теб се постига щастието и в какво се състои то? – Щастието не е нещо, което се постига. То е чувството, което хората около теб те карат да изпитваш. Щастието се състои в това да имаш истински хора до теб, които те обичат и те карат да се чувстваш необходим.
8. Кое е най-хубавото нещо, което си правил за друг човек? – Може би, да покажа на даден човек, че е значим, обичан и необходим.
9. Как определяш вътрешната красота на човек? – За мен това е същността на човек, неговият характер и ум. Определям човек, точно по вътрешната му красота. Дали е добър или лош, умен или глупав, обича или мрази.. дали е човек!


Галин, Магдалена и Златина

Ще продължа с Галин! Ще го запомня с три неща – има „красив” почерк, яде много, но не дебелее и доста често, когато му викам, не ме чува.
1. С какво се занимаваш през свободното си време? – Гледам филми, излизам с приятели и общо взето времето ми се изчерпва с това
2. Какво искаш да учиш и смяташ ли, че ще се развиеш? – Искам да уча финанси или счетоводство и контрол. Смятам, че ще се развия.
3. Какво харесваш и не харесваш в мен? – Какво харесвам? Хм... Мисля, че си заредена със страшно много положителна енергия, която предаваш на другите около теб и си един добър приятел.
4. С какво ще запомниш ученическите си години? – Със забавните мигове и всичко, което съм преживял със съучениците ми.
5. Вярваш ли в любовта? Защо? – Да, вярвам! Мисля, че любовта прави хората щастливи. Всеки се нуждае от любов и тръпката трябва да се усети от всеки един човек. Лошото е, че понякога от нея може да се натрупат и отрицателни емоции.
6. Какво искаш да промениш в себе си? – Някой черти от характера ми, а именно да не бъда толкова доверчив.
7. Как според теб се постига щастието и в какво се състои то? – Щастието трябва да се заслужи, не го получаваш даром. За мен щастието са приятелите и семейството, а не материалното. За да бъде човек щастлив, трябва да търси истинското в живота, а не материалното.
8. Кое е най-хубавото нещо, което си правил за друг човек? – Да влияя положително върху останалите и да виждам щастието, предизвикато от мен, в тяхните очи.
9. Как определяш вътрешната красота на човек? – Това е едно от уникалните качества на хората. Чрез вътрешната красота може да се различаваме от околните.

И за финал – Калина! Ще я запомня с това, че може да ти разказва за различни неща с часове!
1. С какво се занимаваш през свободното си време? – Гледам филми и излизам с приятели
2. Какво искаш да учиш и смяташ ли, че ще се развиеш? – Искам да уча финанси или застраховане. Смятам, че ще се развия!
3. Какво харесваш и не харесваш в мен? – Харесвам, че си много лъчезарна, винаги положително настроена и готова да помагаш.
4. С какво ще запомниш ученическите си години? – Ще запомня тези години с добри и лоши моменти, които са ме направили човека, който съм. Разбира се имам още да се изграждам като човек.
5. Вярваш ли в любовта? Защо? – Да, вярвам! Има хора, които са ме накарали да повярвам.
6. Какво искаш да промениш в себе си? – Наивна съм, винаги вярвам на хората и съм добра с тях, а някой не заслужават това. Понякога избухвам лесно.
7. Как според теб се постига щастието и в какво се състои то? – Щастието се постига, когато правиш и притежаваш това, което харесваш и обичаш. Смятам, че няма пълно щастие!
8. Кое е най-хубавото нещо, което си правил за друг човек? – Показвам на хората какво значат за мен, преди да е станало късно.
9. Как определяш вътрешната красота на човек? – Всеки притежава тази красота, но не всеки я показва!


Магдалена, Галин, Златина и Калина