Тедива представя: Философия на добрия сън или колко е важно да спите добре, за да успявате в живота

Днес хората по цял свят се „надпреварват“ да спят по-малко, да стават по-рано и да запълват активно сутрините си. Вярно е, че денят се познава по сутринта, но ранното ставане и недостатъчният сън могат да имат нежелан ефект. Всичко, от което имаме нужда, за да е успешен животът ни, е добър сън. Добрият сън отключва успеха и подобрява здравето.

Тедива представя: Философия на добрия сън или колко е важно да спите добре, за да успявате в живота

Най-важният елемент в рецептата за добър сън е матракът. Често когато си купуваме спалня подценяваме избора на матрак и обръщаме повече внимание на визията, дизайна и големината на леглото. Поради това и изборът на матрак в наши дни се свежда основно върху това да купим нещо евтино, за което впоследствие много от нас съжаляват. Ние не си даваме сметка, че комфортен сън и здравословна почивка можем да получим единствено, ако спим върху качествени матраци.



Какво представлява пълноценният сън? За да се наспи човек, трябва да спи без да се буди през нощта. Тогава сънят е пълноценен и организмът си почива. А, много добре знаем, какво се получава, когато не сме се наспали. Човек е нервен и не може да използва ума си пълноценно. Защото, преди всичко, сънят е времето, в което мозъка си почива. Ако редовно се лишавате от добър и качествен сън, рискувате понижаване на имунната си система и потенциално сте предразположени към различни заболявания, пряко следствие от тези лишения. Ето затова, изборът на добър матрак е важен за хората. Някои харесват по-твърди матраци, други по-меки. Дали един матрак е мек или твърд всеки сам си определя, защото чувството на мекота, както обонянието е строго субективно. 


Предстои Ви избор на матрак и имате нужда от професионална консултация - посетете Мебелен Салон Тедивацентър /до МК Албена, точно срещу Общината/, с най голямата мострена зала за матраци в Добрич и областта. Имате възможност не само да избирате между различни видове матраци на водещи марки в този бранш, а и да ги изпробвате преди да ги купите. Предлагаме матраци на пет български и чужди фирми, всички с богати колекции от модели в крак с последните световни тенденции. В допълнение, консултантите на Тедива ще Ви покажат и ексесоари за удължаване живота на матраците, както и удобни възглавници.


Матрак Сирена мемори

Едни от най-интересните луксозни модели на българския производител Паралел /матраци Нани/ са Сирена ултрафлекс и Сирена мемори. Първият представлява дебела, двулицева, комфортна POLYFLEX сърцевина с висока плътност и еластичност. Високата еластичност помага на матрака да се напасне към тялото, съобразно специфичния натиск в рамената, талията и таза. Капитонираният калъф е с добавена иновативна дишаща лента. Делимият цип прави поддържането безпроблемно, като осигурява лесно многократно разделно почистване и пране. Дамаската е с втъкани сребърни нишки, придаващи антиалергични, антиакарни и антибактериални свойства. В комбинация с антиалергичните кухи силиконизирани влакна и нетъкания текстил SPUN BONDED, предпазват от запарване и придават чувството за топлина през зимата и хлад през лятото. С показателите си, матракът се доказа сред хората, търсещи перфектно съотношение на качество и цена. Сирена мемори  - доказана класика при моделите с MEMORY FOAM и POLYFLEX + добавен иновативен калъф. Гарантирана оптимална проветривост във вътрешността от множеството отворени клетки.


Матрак Сирена мемори - разрез

Правилното положение на гръбначния стълб е подпомагано от високата плътност и еластичност на материалите. Термоактивната пяна реагира на топлина и осигурява равномерна опора за тялото, независимо от височина и тегло, поглъща и разпределя равномерно тежестта му по цялата площ на матрака, и елиминира натрупаната физическа умора. Правилното кръвообращение е подпомагано и от слоя допълнително омекотена пяна. Капитонираният калъф е с добавени иновативна дишаща лента за максимална проветривост и делим цип за многократно разделно почистване, и пране. Дамаската е с втъкани сребърни нишки, потискащи развитието на акари, бактерии и гъбички. В комбинация с антиалергичната силиконова вата и нетъкания текстил SPUN BONDED, предотвратяват запарването. Височината и на двата модела е 22 см.

При еднолицевите матраци също има интересни нови решения от българската фирма Геномакс - Дуо комфорт и Дуо Комфорт мемо. Тези 2 вида матраци са със средна степен на твърдост и височина 20 см. Изборът на еднолицев матрак Ви спестява необходимостта от подматрачна рамка, той се монтира директно към леглото. За любителите на лукса и иновациите  - матраци Мagniflex, made in Italy. Ако искате да бъдете в крак с последните тенденции, колекция Premio е правилният избор за вас. Матраците са направени от висококачествени материали и са снабдени с лесни за сваляне и почистване калъфи. Всеки модел от колекцията се отличава по състава и характеристиките си - с бамбукови нишки, дървесни влакна, памук, сребърни нишки, третиране с алое вера, Medicare и Coolmax текстил.


Докато всички сме изправени пред множество кризи, това е, което е добро за нас в личен план, което ще ни донесе повече радост, благодарност и ефективност, и ще бъде най-доброто за нашата кариера и нашето здраве. Избирайте внимателно и прецизно, защото – „Когато купувате за себе си …няма място за компромиси”. Затворете очи и ще откриете страхотни идеи, които се намират вътре във Вас. Изключете моторите и открийте силата на добрия сън!