Студио "АнаХата" - здраве, лекота и спокойствие

В рубриката ни "Лицата на бизнеса" ще ви срещнем с Яница Николова. Тя е създател на център за хюмън дизайн "АнаХата" в Добрич - студио за цялостна трансформация на духа и тялото. Power Plate, LPG уред и йога дават на посетителите на центъра здраве, лекота и спокойствие.

Студио "АнаХата" - здраве, лекота и спокойствие


Началото е поставено преди 5 години. Тогава Яница Николова, икономист по образование, решава да се насочи към холистичните дейности и създава студио "АнаХата". Целта й е да изгради център за цялостна трансформация на духа и тялото. Дейността му започва със спортния уред Power Plate - вибрираща платформа, която скъсява мускула от 20 до 50 пъти в секунда, като всяко упражнение трае между 30 и 60 секунди. Яница е тренирала на уреда във Варна и била силно впечатлена от възможностите му. В рамките на една тренировка - половин час, се постига мащабно кардио, физическо и мускулно натоварване, което се равнява на 2 часа във фитнеса. В студио "АнаХата" са единствените два Power Plate уреда в град Добрич. 98% от ползващите ги са жени, но те са напълно подходящи и за мъже, включително и за професионални спортисти.

Power Plate

Следващата стъпка в дейността на центъра е LPG уред - за борба с целулита чрез масаж.

LPG уред

Яница отдавна проявява интерес към йога. Първоначално е чела много литаратура по темата, а от 9 години я практикува. Така логично преди 3 години към дейността на центъра се добавя и йога. За целта Яница е завършила специалност "Йога треньор" в НСА. В заниманията й помага Цонка Радичкова - бивша лекоатлетка, която дава много полезни съвети на дамите. 50 жени от 18 до 65 години практикуват йога в център "АнаХата" в Добрич. Сформирани са разлчини по време групи за удобство на дамите, например сутрешна от 7.30 часа, обедна -  от 12 до 13, към която има най-голям интерес от работещите и др.

Центърът организира и семинари, на които по покана на Яница в студиото лектори представят развитието на духовността и психиката.

Лекота, спокойствие и здраве - това получават хората, избрали студио "АнаХата", споделя Яница Николова. Най-голямото ми вдъхновение в работата е да видя как жените започват да се харесват.

Студио "АнаХата" се намира в арт-център "Палитра", на втория етаж в сградата на ЦКБ. Работното време е от понеделник до събота от 7.30 до 19.30 часа. За въпроси към Яница Николова и за записване на час за уредите - телефон: 0887 85 11 45.

От лятото "АнаХата" има още една дейност - производство на облекла за спорт и йога.  Те са бутикови, а не масови бройки, произведени са от висококачествени материали, отличават се с изключително голямо удобство. Разпространяват се в йога студиа в цяла България и чрез сайта anahatabg.com.