Случайност

Нищо не е случайност - в това ще ни убеди в новата си статия Златина Стефанова. Авторката на рубриката "Гласът на младежта" е от Добрич, на 21 години, студентка в ИУ - Варна.

Случайност

Случайност

Мразя думата случайност! Какво всъщност означава и защо хората я използват? Нищо не е просто съвпадение, както повечето го наричат. Всяка една ситуация, разговор или просто приятна среща ни носи послание. Крайно време е да обърнем внимание на съня, който толкова често сънуваме. Да се замислим за книгата, която случайно започнахме да четем. Може ли да носи посланието, от което имаме нужда точно сега? Да, може! Всичко е възможно за хората, които са отворени да видят това.


Всеки от нас може да се досети за случка, която му е оставила приятен спомен. Разговорът с продавачката в магазина, който се е превърнал в приятелство. Искането на запалка, която е запалила любовта. Кучето до кофата за боклук, което се е оказало верен другар. Разочарованието, което ни е отворило очите. Всяко едно от тези преживявания е подарък от живота, който наричаме случайност. Всичко, което ни сполита е с определна цел. Не винаги разбираме причината веднага. Понякога минава доста време, но рано или късно я научаваме. Връщаме се назад, нареждаме пъзела от преживявания и всичко придобива смисъл.

Уволнението от работа може да ни мотивира да намерим по-доходоносна. Раздялата с партньора ще ни помогне да намерим сродната си душа. Предатеството от човек, когото сме смятали за приятел, ще ни накара да видим истинските. Не трябва да се вглъбяваме в проблемите, а да виждаме възможност в тях. Помни - всичко е въпрос на гледна точка! Ти си мислиш, че мравката има проблем, защото носи по-тежко от теглото си, а тя си мисли, че ти имаш проблем, защото не можеш като нея!

Не можем да избягаме от това, което трябва да ни се случи. Вятърът ще ни отведе на местата, които трябва да посетим. Слънцето ще огрее хората, които трябва да забележим. Въздухът ще даде живот на ситуациите, които е нужно да оживеят. Нощта ще затъмни нещата, от които иска да ни предпази. Дъждът ще измие плачещите очи, а дъгата ще даде надежда. Отлитащите птици ще ни накарат да се замислим за някого. Тези и още много други неща ще се случат, но помни - нищо не е случайност!