Книжарница ще продава само книги, написани от жени

Разпределението в книжарниците е много приятно, защото така бързо и лесно се ориентираме къде се намира книгата, която искаме да купим. Но разпределението в тази книжарница ще е малко по-различно.

Книжарница ще продава само книги, написани от жени

Нейното име е Like A Woman и ще предлага само книги, написани от жени. Да, точно така, и това не е дискриминация спрямо мъжете, а в чест на Международния ден на жената - 8 март. Книжарницата ще се намира в Лондон и ще бъде отворена в периода от 5 до 9 март. 


Проектът се осъществява съвместно с международната издателска къща Penguin Random House и британската верига от книжарници Waterstones. 

Там ще могат да бъдат открити над 200 автори, включително и тези, които са допринесли за борбата за равенство между половете. А книгите ще бъдат групирани по няколко категории - Значими феминистки книги, Вдъхновители на младите читатели, Жените да гледат и Носители на промяна, според Refinery29.

Инициативата ще събира и пари за добра кауза. Приходите от продажбата на билети за събитието ще бъдат дарени на организация, която подкрепя жертвите на домашно насилие в Лондон. Посетителите ще могат да купуват книги, които да даряват на организация, за да достигнат до тези жени.

Източник: news.bg