5 навика, които ще ни запазят млади за по-дълго

5 навика, които ще ни запазят млади за по-дълго
Живеем във времена, в които поддържането на младостта е не само суета, а цяла индустрия. Съществуват редица козметични компании, създаващи продукти, които рекламират как с малка процедура ще изглеждаме с десет години по-млади.

Пластичната хирургия е също много популярна опция за подмладяване, но това ли е начинът!?! Всеки човек иска да се запази по-млад в годините. Някои просто приемат, че остаряват, дори се гордеят с този факт. Белите коси са просто знак, че помъдряваме, а малките бръчици около очите и устните, че усмивките са били неразделна част от живота.


Представяме ви 5 научно доказани начина, чрез които да изглеждате по-млади:


1. Добавете подправки към диетата си
Да изглеждаш по-млад няма общо само с външността.


Важно е да поддържате и мозъка си във форма. Учени от Сингапур са открили, че хората, които ядат къри, често имат по-добри когнитивни функции от онези, които се въздържат от пикантни храни. Ако искате да изглеждате по-млади, грижете се да поддържате ума си остър. 


2. Пейте
Може да нямате ангелски глас, но ефектите от пеенето, които учени са открили, са прекалено добри, за да се въздържате.


Все още не е установено защо пеенето ни поддържа по-млади, но дали причината е по-доброто дишане или просто социалното взаимодействие в групата, но хората, но изследователите са доказали, че хористите изглеждат по-млади.  


3. Прекарвайте качествено време с кучето си
Кучетата ни дават безусловна любов и трудно можем да не ги обичаме. Прекарването на време с едно същество, което ви обожава и иска да се забавлява с вас подобрява емоционалния ви поглед към човека.


Изследванията също показват, че обикновено действие като да разходите кучето подобрява физическата ни форма, прави ни по-общителни и ни кара да се чувстваме по-добре. Всички тези фактори карат човек да изглежда по-млад. 


4. Спете
Ако искате да изглеждате по-млади, забравете приказките, че "от сън спомен няма" и "само в гробищата почиват".


Сънят е изключително важен, за да функционират добре умът и тялото ви – на всяка една възраст, но особено ако искате да изглеждате по-млади. Опитайте да си осигурявате необходимите осем часа винаги, когато можете.


5. Google ви поддържа по-млади
Учени са доказали, че редовното сърфиране в интернет помага на мозъка да остане във форма, що се отнася до езиковите умения, паметта и четенето. Всичките тези фактори ви поддържат по-млади. Тъй че вместо да "губите време" в интернет, кажете си, че това е дългосрочна борба със стареенето. Стига да не краде от съня и физическата ви активност.


Източник: news.bg

Споделете в социалните мрежи:

Google+