5 мита за жените

Всички често чуваме какви са жените. Съществуват много митове за нежната половина от човечеството, които не са съвсем верни.

5 мита за жените

Обобщенията обаче редовно идват от мъжете. Не е нужно да си феминист, за да развенчаеш някои от най-преекспонираните и неверни митове.



1. Жените се разкрасяват за себе си - Питайте група жени защо носят грим и ще получите милиарди отговори. Някои ще кажат, че гримът ги кара да се чувстват по-уверени, че не се чувстват напълно "завършени" без него; други ще заявят, че обичат да експериментират с външния си вид и цветовете като начин да изразяват себе си; че е начин да изразяват различни страни на характера си, но истината е: Не, те не го правят за себе си, а за другите и това как ще бъдат възприети от околните.

2. Жените са лоши шофьори - Статистиката показва, че големите катастрофи, с жертви и пострадали по-често са дело на мъжете. Жените са по-внимателни, понякога мудни или разсеяни, но не избиват комплексите си на пътя.

3. За жените изневярата означава повече, отколкото за мъжете - Няма такава статистика, зависи от човека. Да, жените са по-емоционални, но това съвсем не означава, че влагат емоциите си в изневярата.

4. Логиката на жените е различна от мъжете - Доказано е от невролози, че силният и нежният пол мислят по един и същи начин и логиката им е еднаква. Но е вярно, че мъжете и жените имат различна етика. Докато жените се ръководят от принципа "Не прави зло", за мъжете важи правилото "Всичко, в името на по-високите цели".

5. Само жените клюкарстват - Истина е, че повечето жени обичат клюките. Но нека бъдем откровени. Мъжете не остават по-назад. Все по-често се срещат и мъже-клюкари, те обсъждат не по-малко околните, но за разлика от дамите, рядко си го признават.

Източник: Радио 1