Никога не позволявай някой да те убеди, че не си способен

„Никога не позволявай някой да те убеди, че не си способен“, е новата статия в рубриката „Гласът на младежта“. Статия, която отправя послание да си обуеш маратонките и да отидеш да се бориш за това, което желаеш.

Никога не позволявай някой да те убеди, че не си способен

Животът е като чаша пълна с напитка. Стреми се винаги да е пълна с това, което харесваш да пиеш. Никога не приемай твоята чаша да е празна. Не допускай да се примиряваш с питие, което не ти допада. Примириш ли се с това, чашата става непотребна за теб. Ти няма да може да се насладиш на съдържанието. Ще се наложи да го пиеш насила, защото няма да имаш друг избор. Тогава няма да си удовлетворен, няма да изпитваш щастие. Така е с всичко в живота, не само с чашата.



Затова сега ти задавам следните въпроси – с какво искаш да е пълна твоята чаша? Съдържанието такова, каквото ти харесва ли е? С удоволствие ли отпиваш или насила? Ако отговорът е да – чудесно! Ако отговорът ти е не – затвори тази статия, обуй маратонките и отиди да се бориш за това, което желаеш. Без значение на колко години си. В главата ти не трябва да съществуват изрази като твърде рано или твърде късно е.

Моментът е сега! Ти не си безсмъртен, нито имаш машина на времето, с която да върнеш този момент. Моля те, действай! Действай сега и направи собствения си живот по-добро място за живеене. Бори се за това, което желаеш и никога не позволявай някой да те убеди, че ти не си способен. Ти можеш – аз знам!