Чушките са храна-чудо, която ни води към дълголетието

Чушките са храна-чудо, която ни води към дълголетието
„Вълшебният лек“, бленуван от мнозина, всъщност се крие в балансираното хранене и редовните упражнения.

Според британски експерти хората могат да подобрят здравето си, да увеличат продължителността на живота си и да се предпазят от ранна смърт, като хапват препоръчителните 5 порции плодове и зеленчуци дневно и не забравят да се упражняват редовно. Сред зеленчуците, които човек е добре да хапва за здраве и дълголетие, специалистите поставят чушките, пише в. „Дейли експрес“.


Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания. Специалистките са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.


Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди – мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза. Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак.


Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване. Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.

Споделете в социалните мрежи:

Google+