Био и ледено спа - знаете ли какво е?

От спа ваканция се нуждае всеки.

Био и ледено спа - знаете ли какво е?

Не само защото е модерно, а заради огромните ползи за организма от водните терапии и процедури. Няма по-добър релакс да почиваш край басейна, да се отдадеш на масажи или на приятни минути в джакузито. Спа релаксът обаче далече не се изчерпва само с това. Аква възможностите за отдих стават все по-разнообразни и иновативни.



Как да избера СПА?

Ултрамодерният спа комплекс в LuckyBansko е един от най-добрите в страната. И няма как да не е така, след като се намира в петзвездния хотел, познат като най-реномирания в региона.


Центърът за здраве и красота на Лъки Банско СПА & Релакс разполага с отлично оборудване и висококвалифициран екип, който се грижи за гостите на апартхотела.

Био и ледено спа

Само тук може да се насладите на вълшебни мигове в био басейна на хотела. Водата се поддържа приятно затоплена до 33 градуса, а за да е релаксът на макс, водната зона е оборудвана с хидроджет и музика. Хигиената е 100-процентово гарантирана, а иновативен начин за почистване на водата гарантира нейната безупречна филтрация, без да бъдат използвани опасни химически препарати. Басейните в хотела са напълно подходящи както за възрастни, така и за деца. За малките палавници са обособени безопасни детски кътове с възможност за много забавления.  


Хотелът разполага с вътрешен и външен басейн. Друга харесвана от всички зона е соленият басейн със соли от Мъртво море. Той има лечебно въздействие при наличие на кожни раздразнения, както и за освежаване и тонизиране на дермата. Солната стая пък е подходяща за укрепване на имунитета и при проблеми с дихателните пътища.  

Тотален хит обаче е т. нар. ледено спа . Изживяването е иновативно, неповторимо и полезно за организма. В най-добрия СПА хотел в Банско може да релаксираме в ледената стая, където температурата е до минус 18 градуса. Помещението е подходящо за контрастна терапия, като вътре се влиза след сауна. Тъй като въздухът в ледената стая е изключително сух, студът не е толкова осезаем, но пък ефектът върху тялото е солено енергизиращ. Установено че, че подобно преживяване освежава на макс тялото и освобождава от стреса.


В спа центъра наLuckyBansko всеки може да открие най-добрата терапия за себе си. Масажите са изключително популярен начин за отпускане. Тук ще ви предложат ароматен, тонизиращ, лечебен, класически масаж или пък с вулканични камъни.

Ползите са много - от освобождаване на натрупаното напрежение и зареждането с енергия, до укрепване на ставите и мускулите. Няколко професионални масажа могат да разрешат дългогодишни мъки със скованост в раменете и врата, да прогонят болки от стари травми и да подобрят настроението.

В Лъки Банско СПА & Релакс се предлагат и Аюрведа терапии. Обучените аюрведа специалити прилагат масажни техники и лечебни процедури, които са с доказан ефект при различни здравословни проблеми или за общо тонизиране на човек. Те подобряват кръвообращението, намаляват хронични болки, повлияват добре при алергии и стресови състояния.

Турската баня е вариант за детоксикиране на кожата, с което тя ще добие по свеж и здрав вид. Аква процедурите са харесвани и поради подмладяващия им ефект. Добре повлияват също парните бани и сауните.

 

Ползи от СПА процедурите

Наред с познатите ефекти водните терапии са подходящи при детокс и отслабване. В Лъки Банско се организират курсове за корекция на телесното тегло и за преодоляване на проблеми с хранителния режим. Целта е подобряване на общото състояние на човек, привикване към природосъобразен начин на живот с качествена и полезна храна и достатъчно време физическа активност. Процедурите са съобразени винаги с индивидуалните особености на всеки. Към тях спадат и различни водни терапии било то хидромасажни, антицелулитни и релаксиращи.


Освен за фигурата си, в модерния спа център в Банско може да се погрижите за свежестта на кожата на цялото тяло. Така ще се приберете вкъщи с по-добро самочувствие, здраве и напълно заредени с положителни емоции. 

Снимки: luckybansko.bg