Betindex.net: Къде да търсим популярните залози за резултатност?

Залозите за резултатност са сред най-популярните в онлайн платформите.

Betindex.net: Къде да търсим популярните залози за резултатност?

В повечето случаи това са бинарни прогнози, при които се поставя разделителна линия на принципа “Под/Над”. Най-често използваната граница е 2,5, като се правят предвиждания дали в даден мач ще бъдат отбелязани повече от два гола или по-малко от 3. Линията при мачове от водещите първенства може да се мести на съседните стойности от 1,5 или 3,5, за да се формира по-примамлив коефициент поне в едната посока. Има и пазари за точен брой голове, които се изплащат доста по-солидно, но такава прогноза е и доста по-трудна. А футболните анализатори от Betindex.net следят каква е резултатността в Топ 5 лигите, като има някои интересни идеи за търсене на “ъндъри”.



А не носят ли “оувърите” всъщност по-висока възвръщаемост? Да, ако залагаме на линии над 4,5, то със сигурност и изплащането ще бъде сериозно. Само че такива голови спектакли не се случват непрекъснато. От друга страна да се предвиди в мачове на кой отбор топката ще посети мрежата максимум един или два пъти изглежда по-обозримо.

Да се насочим към изпадащите

По правило тези, които се намират на дъното на класирането, или трудно бележат, или допускат много голове. Понякога и двете. Във водещите първенства на континента бързо ще открием кои отбори, борещи се за елитния си статут в съответната страна, имат проблеми в атака и съответно често двубоите им завършват под линията 2,5. В Англия такъв пример е Бърнли, който за 31 мача е вкарал само 26 пъти, а същевременно не е допуснал толкова много попадения - 45. Средната резултатност в двубоите на този отбор е под 2.30, т.е. шансът мачовете на Бърнли да излязат under не е малък.

Подобни варианти намираме и сред опашкарите в Испания. Там известният със защитната си игра Кадис има голова разлика 27-43 след 32 мача, което прави под 2.20 средно на мач. Още по-фрапантен е случаят с Хетафе, който също се намира в списъка на застрашените. Головата разлика на столичани е 31-37 след 33 кръга, с което общата резултатност в двубоите с участие на тима от “Колизеум Алфонсо Перес” едва-едва надхвърл 2.00. В топ първенствата на Европа откриваме още такива варианти като Арминия Билефелд в Германия (23-46 в 30 мача, 2,3 гола средно на мач) и Троа във Франция (30-46 в 33 мача, средно 2,3). Любопитно е, че нито един от италианските опашкари не регистрира средностатистически ъндър през този сезон.

Мачовете на фаворитите са по-резултатни

Ако погледнем в горната част на таблиците в първенствата от европейския Топ 5, там пък са малко примерите на отбори, в чиито мачове като цяло падат нисък брой попадения. В Англия и Италия изобщо няма тим от горната третина на класирането, който средно да записва под 2,5 попадения в своите двубои. В Италия обаче имаме такъв пример - Ювентус е със 79 попадения (50-29) след 33 мача - усреднено прави 2,39. В Испания също намираме отбор в челото с ниска резултатност и противно на очакванията това не е Атлетико Мадрид. Севиля има най-здравата защита, а не бележи много - с голова разлика 46-25 след 32 мача андалусийци регистрират средна резултатност от едва 2,21 попадения на двубой.

А много често ъндърите се крият някъде в средата на таблицата. Така е при Уулвърхемптън и Брайтън в Англия, при Атлетик Билбао и Селта в Испания, при Торино в Италия и при Ница и Реймс във Франция. От Betindex все пак напомнят на играчите, че и букмейкърите следят тези данни, като поставят по-ниски коефициенти за резултатност под 2,5 гола в двубоите на повечето от изброените отбори. Но пък тогава линията може да се “натисне” още повече, за да се вдигне ставката.