Фон дьо тен - как да изберем?

Да сме наясно какъв ефект търсим - прикриване на несъвършенства, озаряване, промяна на тона: по-светъл/ по-тъмен?

Фон дьо тен - как да изберем?

Фон дьо тенът е от съществено значение за грима. Компонентите от формулата контактуват с най-красивата част от тялото ни дълги часове, затова не бива да правим компромис с качеството и да грабнем съмнителен продукт от кварталния супермаркет. При избора трябва да познаваме кожата си - цвят, тип. Да сме наясно какъв ефект търсим - прикриване на несъвършенства, озаряване, промяна на тона: по-светъл/ по-тъмен?



За да не трупаме много козметика по лицето си, можем да изберем фон дьо тен, който освен основните си качества има и слънцезащитен фактор. При проблемна кожа с акне антибактериалният продукт ще свърши добра работа като същевременно ще скрие пъпчиците и възпаленията, и ще въздейства с дезинфекциращи свойства. Ако се притеснявате от прекомерно изпотяване в топлото време, може да изберете водоустойчив продукт. При по-мазна кожа матиращ фон дьо тен ще тушира нежелания блясък и лицето ще изглежда естествено - свежо и с равен тон, като в този случай избягвайте озаряващите средства, които дават допълнителен блясък. За красавици със суха кожа матиращият фон дьо тен не е най-подходящият. Спасителната опция е първо да нанесете хидратиращ крем или серум. Фон дьо тен Catrice предлага полуматов финиш, което е добро решение за всеки тип кожа. 

По отношение на хидратацията фон дьо тен Estee lauder няма равен. Хидратира в дълбочина през целия ден и предлага максимално покритие. При чувствителна кожа се избира продукт с меки и повече натурални съставки, за да не дразнят. Има много видове фон дьо тен - против бръчки, с лифтинг ефект, с хидратиращо действие, изглаждащ, регенериращ, изсветляващ… Десетки са вариантите в зависимост от желания резултат. Стик, кушон, тубичка, компактен, в бурканче или бутилка, с апликатор или с капкомер… На страниците на онлайн магазин MAKEUP са налични хиляди оригинални разновидности, произведени от най-добрите марки в целия свят. Непременно открийте своя желан продукт и заблестете с кожа без несъвършенства. 

Важно е когато нанасяме коригиращото средство да сме с чисти ръце и чисти бюти апликатори - четка за фон дьо тен или блендер. За да не изразходим прекалено много продукт, който гъбата за грим ще абсорбира, предварително трябва да намокрим с вода и да изстискаме, след което да нанесем. Така не се получава наслояване. Не бива да трупаме прекалено количество продукт, а цветът трябва да изглежда естествено, не като маска. Например фон дьо тен виши е изключително лек, има фина текстура и осигурява коригиращ ефект, затова е любим и популярен както сред момичетата, така и сред дамите с по-зряла кожа. За повече дълготрайност - в случай, че решим да запечатаме грима с фиксираща пудра - не е задължително да обработваме всеки милиметър от лицето. Ако сме с комбинирана и мазна кожа, пудра е необходима само на местата, където омазняването най-често избива с лъскав блясък.