Новият спектакъл на кукления театър учи най-малките да не са толкова наивни и доверчиви

„Наказана Лисана“ е първият спектакъл за тази година на Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич, който освен забавния си и хумористичен стил, ще включи в себе си и една поука, която децата трябва да открият.

Царицата на комедията Татяна Лолова празнува рожден ден

"Свикнала съм да давам. А когато даваш – не остаряваш". Нима някой може да я опише по-добре. Тя е толкова ярка, че сама говори за себе си. Излишно е някой да я хвали. Отново е права. Тя не остарява. Днес става на 87 години, но носи душа - ...

Велизара Петкова и Стефан Сърчаджиев: За магията на театъра и любовта

Те са млади, красиви, влюбени в театъра и един в друг. Те са Велизара Петкова и Стефан Сърчаджиев. Двама актьори, избрали да творят и да се развиват в малкия град. Те ни разказват за работата си в Драматичния театър „Йордан Йовков” ...

„Бременските музиканти” и „Момче и вятър” – сред новите заглавия на кукления театър в Добрич

Въпреки трудностите, пред които се изправиха хората на изкуството през 2020 година, Държавният куклен театър „Дора Габе” в Добрич успя в това непривично време да постигне доста добър резултат.

Лана Анцаридзе - за любовта към танца, музиката, театъра и децата

Лана Анцаридзе е ръководител на различни видове театри в Добрич. Някои тях са Музикален и Танцов детски театър, освен тях Лана е ръководител и на Клуб Театър при Младежкия център „Захари Стоянов“.